Sokan nem tudják, hogy hazánkban a tüdőrák után a második leggyakoribb daganatos halálok a vastagbélrák. Ezen betegség legsúlyosabb következménye, amikor a székletet a hasfalon kiképzett sztómán át vezetik ki a sebészek. Ebbe az állapotba került sorstársaik érdekében 37 civil szervezet működik az országban.

Most nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy teljesítsék az országos Kék Túra útvonalát. A 1128 km-es, még egészséges embert is próbára tevő, táv teljesítése azt a célt szolgálná, hogy bebizonyítsák az ilyen helyzetbe került sok esetben hitüket vesztett embertársainknak, így is lehet élni, így is tűzhet az ember ki célokat.

A hatalmas, és erdőn-hegyen végigvonuló túraútvonalat több, mindig egy hetes szakaszban szeretné teljesíteni Mihály Gáborné és két sorstársa. Ez a távolság jóval nagyobb és a terep miatt nehezebb, mintha valaki ötször felgyalogolna Vásárhelyről Budapestre. A teljesített szakaszok után, egyhetes pihenő következne, majd jöhetne az újabb szakasz. A táv első részének április 26-án vágnak neki az ország északi pontján, Hollóházánál.
Május 2-ig mintegy 101 km megtétele után Boldogkőváralja jelenti az első szakasz végét.
Az utolsó, kilencedik etapnak pedig a Kék Túra végpontján, az Írott Kőn lenne vége.

Az emberfeletti próbának természetesen költségei is vannak, ezért Mihály Gáborné nagy hálával fogadna mindenféle, anyagi segítséget, valamint a túra teljesítéséhez egy GPS készüléket. A hozzájuk hasonló embereknek különösen kell vigyázniuk egészségükre, táplálkozásukra és az sem elhanyagolható, az esti pihenők alkalmával, hol hajtják álomra fejüket.

Amennyiben tudnak bármilyen segítséget nyújtani, ajánljuk figyelmükbe az alábbi elérhetőségeket.

Mihály Gáborné, telefonszám : 06-30-415-3474

Email: mgaborne@gmail.com

Vagy az alábbi bankszámlaszámot:

OTP Bank 11735067-20052463

Szombat Mihály