Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg soványabb dagadó
2 csokor zöldhagyma
2 evőkanál olaj
1 csipet őrölt szerecsendió
2 dl tejföl
2 evőkanál tárkonyecet
1 teáskanál cukor

Elkészítése:
A húst megmossuk, a vizet felitatjuk róla, és kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, nem túl apró darabokra vágjuk. Majd felhevítjük az olajat, hirtelen, nagy lángon megpirítjuk benne a húst, közben kevergetjük, hogy mindenütt megfehéredjen. Megsózzuk, meghintjük szerecsendióval és borssal. Lefedjük, kis lángon puhára pároljuk (kb. 55-60 perc). Félidőben hozzáadjuk a zöldhagymát. Időnként megkeverjük, ha szükséges, egy-két kanál vizet öntünk alá, hogy le ne süljön. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt, a tárkonyecetet, és a cukorral ízesítjük (ízlés szerint lehet kicsivel többet is hozzátenni). Párolt rizst, főtt tésztát kínálhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánunk!

Megosztom!
|