A Németh László Társaság Országos pályázatát tizenkettedik alkalommal hirdették meg. A pályázat célja, hogy a modern magyar irodalomban (és különösen Németh László életművében) rejlő szellemi értékek beépüljenek az ifjúság erkölcsi tudatába. A diákok három tételcím közül választhattak. Összesen 21 pályamunka érkezett be, a legtöbb, 4-4 darab a budapesti illetve a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumból számolt be Lami Pál, a budapesti Németh László Gimnázium nyugalmazott igazgatója.
A következő helyezések születtek: 1. Vladár András (Budapest), 2. Babilai Felícia (Szeged) és Figula Erzsébet (Budapest), 3. Benke Erika (Komárom) és Molnár Melinda (Túrkeve). A díjakat a Kossuth-díjas író lánya, Lakatosné Németh Ágnes adta át.
Az eredményhirdetést követően `A férfi a halál suhogó árnyékában élt` címmel irodalmi műsort mutattak be Németh László vásárhelyi éveiről. A műsort Árva László, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatója állította össze, Borbáth Árpádné és Győri Éva tanárnők rendezték, és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai adták elő az Emlékpont zsúfolásig megtelt konferenciatermében.

Kokovai Péter