A Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában tartott rövid megnyitót követően öt tanteremben zajlott a verseny. A feladatokat Gaizer Tamás és Bontovics Ignác állította össze. Gaizer Tamástól megtudtuk, hogy 1999 óta minden évben megrendezik ezt a versenyt a város középiskolásainak. A feladatok nem csak mechanikus számolást igényelnek, hanem a tananyag jobb ismeretét is.
Amíg a diákok a megoldáson törték a fejüket, a tanároknak dr. Karsai János, a szegedi egyetem docense tartott előadást, majd amikor a tanulók számára kiszabott két óra letelt, és a pedagógusok megkezdték a kiértékelést, a professzor a verseny résztvevőinek beszélt a virtuális tulipánokról, az amőbákról és más érdekességekről.
A népes mezőnyben a 9. osztályos Antalicz Balázs (Bethlen Gábor Református Gimnázium), a 10. osztályos Gémes Gábor (Németh László Gimnázium és Általános Iskola), a 11. osztályos Sápi András (Bethlen Gábor Református Gimnázium) és a 12. osztályos Kovács Krisztián (Bethlen Gábor Református Gimnázium) bizonyult a legjobbnak.

Kokovai Péter

Megosztom!
|