Rendhagyó, izgalmas témákat és megvalósítási formákat találtak a diákok állapította meg rövid köszöntőjében Soós Csilla könyvtárigazgató, aki beszélt arról is, hogy az iskola tanulói sokadik alkalommal mutatják be munkáikat a bibliotékában.
Markulik Balázs grafikus, aki előzetesen csak reprodukciókat látott a kiállított alkotásokról, bevallotta, azt hitte, több kép számítógéppel készült, de a megnyitón levetített filmből kiderült, hogy nem így van, a diákok kézzel festették azokat is. A művészt az is meglepte, hogy a plakátszerű munkák tanúsága szerint a fiatalokra nem a mai zene, hanem a 70-es évek előadói, Frank Zappa és Jimmi Hendrix hatottak.
Az egyik alkotó, Fonay Árpád megköszönte Bozsér Zsolt fáradozását, és felidézte, hogyan varázsoltak együtt művészeti teret az iskola lepukkant WC-jéből.
A kiállításon Csorba Attila, Fonay Árpád, Halál Arnold, Jaksa Viktória, Juhász Dorina, Krucsai Gergő, Lázár Krisztina, Pernye Katalin, Szántó Mirella, Szekeres Dóra, Szotter Zsuzsanna, Török Klaudia és Vörös Dóra képei tekinthetők meg április 22-ig.

Kokovai Péter