Elkészült a népszámlálási kérdőív, de egyelőre csak tartalmilag, formailag még dolgoznak rajta mondta Virág Eszter, a KSH népszámlálási szóvivője.

Az idei népszámlálás újdonsága, hogy a kérdezőbiztosok mellett interneten is megtalálható lesz a kérdőív. Október elejére minden háztartásba eljuttatja a KSH a kérdőívet.

Az internetes válaszadás teljesen új lehetőség, a KSH azt szeretné, ha minél többen ezt a lehetőséget vennék igénybe hangsúlyozta Virág Eszter.

Törvényi kötelezettsége minden állampolgárnak a válaszadás. A kérdezőbiztos feladata, hogy megtudja, ki hogyan szeretne válaszolni a kérdésekre. Október 1. és 16. között lehet interneten válaszolni, mire október második felében visszatér a háztartásokba a kérdezőbiztos, naprakész információkkal rendelkezik majd arról, hogy az adott háztartásból visszaérkeztek-e elektronikus úton a válaszok hangsúlyozta a szóvivő.

A kérdések összeállításával kapcsolatban Virág Eszter elmondta: hosszas egyeztetések után születtek meg a kérdések, a saját korábbi adatokkal is össze kell hasonlítani a most születő eredményekkel, vannak Európai Uniós előírások, hogy mely adatokat kell eljuttatnunk az EU számára. Ezen túlmenően fontos kérdés a termékenység kérdésköre. forrás: hirado.hu