Az ünnepségen dr. Kószó Péter alpolgármester és Bán Csaba református lelkipásztor, a Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a kisgyermekeket és a szüleiket, majd a jókívánságaik mellett Hegedűs Pálné kuratóriumi tag közreműködésével átadták a 115 kötvényt egy-egy virág kíséretében.

A Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány 2006. január 1-től a gyermekek részére egy közös alapítványi bankszámlaszámra különíti el havonta gyermekszámonként a kezdetben 3.500 forintot, majd 2007. január 1-től 4.000 forintot. A számlán 2011. február 28. zárással 213.914.000 forint van elkülönítve. A kötvénykiállításhoz feltétel, hogy a gyermek születésekor a szülők Hódmezővásárhely város közigazgatási területén állandó lakcímmel, bejelentett lakóhellyel rendelkezzenek és életvitelszerűen Hódmezővásárhelyen lakjanak. A gyermekek 18. évük betöltését követően vehetik fel a nekik járó összeget, és annak kamatát.

Bán Csaba elmondta, egy komoly nagyközségről van szó a városon belül, hiszen 1741 főre emelkedett azoknak a száma, akiket nyilvántartanak, és a jelenlegi állás szerint jogosultak a kötvényre, illetve a későbbi segítségnyújtásra. Az elnök legfőbb feladata, a kuratórium vezetése, az átutalt összeg kezelése és a gyermekek, fiatalok regisztrálása. Úgy véli, az önkormányzat, mint a város gazdája, nyomon követi azt, hogy mennyi fiatal telepedik le a városba, és mennyien költöznek el. Az önkormányzat azt szeretné, ha minél többen a Vásárhelyen maradnának.

Tejes Anikó Nóra 2010. augusztus 31-én született. Az édesanyja, Tejesné Tóth Anikó elmondta, nagyon jónak találja a rendezvényt, egyrészt azért, mert találkozhatnak az azonos korú babákkal és ismerkedhetnek, másrészt pedig a bébikötvény miatt is, hiszen nem minden városban adnak ilyet.

Tóth László feleségével és kislányukkal, a 6 hónapos Tóth Kamillával érkezett a Polgármesteri Hivatalba. Az édesapa úgy véli, a bébikötvény jó alapot biztosít a gyermekeknek, amikor betöltik a 18. életévüket, egy kis megtakarítást nyújt már rögtön a gyermek születésétől kezdve.

A rendezvényen közreműködött Száraz Nagy Brigitta, aki a “Bóbita` és az “Édes kisfiam` című közkedvelt dalokat adta elő, és ezzel köszöntötte az apróságokat és szüleiket.