Hozzávalók:
1 csomag linzertészta
8 dkg étkezési keményítő
5 db tojás sárgája
1,5 dl tejszín
20 dkg cukor
csipetnyi só
1,5 dl friss citromlé
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál vaj
1 kg száraz bab
30 dkg eper vagy más friss bogyós gyümölcs
Elkészítése:
Béleljünk ki linzertésztával egy nagy peremes tortaformát. Ha nehezen boldogulunk a tésztával, mert szakadozik, akkor kis darabokkal foltozzuk ki. Töltsük meg a formát teljesen száraz babbal, hogy sütéskor ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10-12 percig, még pirulni kezd. Ha elkészült hagyjuk kihűlni. A krémhez öntsük egy fém keverőtálba a keményítőt, tojások sárgáját, tejszínt, sót, cukrot, citromlevet és a reszelt citromhájat. Tegyük vízgőz fölé, és állandóan kevergetve addig hevítsük, még sűrű krém lesz belőle. Szedjük ki a kész tésztából a babot, még melegen töltsük meg vele a megsütött tésztát, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen. Friss bogyós gyümölcsökkel dekoráljuk meg a tetejét.