A rendőrség keresi még Miroslav Milovanoviæot, a cég szökésben levő tulajdonosát és igazgatóját is. Az a vád ellenük, hogy nagy mennyiségű metilalkoholt tartalmazó pálinkát hoztak forgalomba. Az illegális alkohol-gyártók, hogy a profitot növeljék, gyakran az alkohol egy részét metanollal cserélik fel, függetlenül attól, hogy mérgező.
A Scaid fél literes kiszerelésű pálinkája 150190 dinárba került, az egyliteres már 270 dinárért is kapható volt. Nem nehéz kiszámítani, mennyit ér maga a pálinka, ha figyelembe vesszük, hogy az említett árak tartalmazzák az alkoholos italokra kirótt 100 dinár körüli illetéket és az áruforgalmi adót is.
Korábban a mezőgazdasági és kereskedelmi minisztérium elrendelte a szabadkai Scaid cég által gyártott pálinka bevonását, és megtiltotta annak további előállítását. A pálinkában a megengedettnél tízszer magasabb a metanol-tartalom. Annak ellenére, hogy a minisztérium felszólította a polgárokat, hogy ne fogyasszák a szabadkai cég ezen termékeit, mert nem felelnek meg az előírásoknak, többen is ittak a mérgezett pálinkából. Egyelőre 3 embernél állapították meg, hogy az említett metilalkoholos pálinka miatt hunytak el.
A metanol rendkívül mérgező alkohol. Az egyszerű előállítása és az elérhető ára miatt előszeretettel használják alkoholtartalmú italok előállításához. Kisebb mennyiségben vakságot okoz, 25 grammnál nagyobb mennyiség pedig halálos. A metilalkohollal való mérgezés tünetei erős gyomorfájdalmak, hányás, látási zavarok kitágult szemgolyókkal, szédülés, nehézlégzés, gyors és gyenge pulzus formájában jelentkeznek, majd utána következik a delírium az összeomlással. Azok az egyének, akik átélik a metilalkohollal való mérgezést, gyakran vakok maradnak egész életükre.Forrás: szegedma