A Faithless (a rapper mellett Sister Bliss billentyűs-zeneszerző és Rollo producer alkotja az együttest) mostani európai turnéja során, a múlt héten jelentette be, hogy 15 év együttzenélés és hat stúdióalbum után feloszlik. A Faithless hétfőn este azért még fellép a Papp László Budapest Sportarénában, utolsó koncertjét pedig április 8-án Londonban adja.

Maxi Jazz a sajtótájékoztatón kiemelte: kellemes emlékei vannak a korábbi magyarországi fellépésekről (1999 és 2010 között ötször léptek fel a Sziget fesztiválon), remek volt a közönség, és még jó magyar zenekarokat is hallott.

“A turné befejezése után elsősorban pihenni szeretnék, aztán továbbra is sokat fogok dj-skedni” – jegyezte meg a rapper, aki szerint a Faithless utolsó lemeze, a tavaly kiadott The Dance igazi partyzene, a csapat legjobb munkái közül való.

Az MTI kérdésére szólt arról, hogy az esti Aréna-koncerten természetesen elhangzanak majd a Faithless legnagyobb sikerei (Salva Mea, Insomnia, God Is a Dj, We Came 1), de a The Dance-ről is játszanak majd. A Faithless előtt Sterbinszky dj-setje melegíti be a közönséget.

“Higgy magadban!” – mondta a buddhista Maxi Jazz arra az újságírói kérdésre, mit üzen a rajongóinak.
Forrás: MTI