Hódmezővásárhelyen a Mária Valéria és a Szegfű utca sarkán bő egy hete nyílt meg a sóbarlang, amelybe 10 tonna Parajdról ideszállított sót építettek be. A száraz sópor belégzése által annyira megtisztulnak a hörgők, hogy a kezelés után meglepően mélyet tudunk lélegezni árulta el Palotásné Borbély Melinda.
A barlang többek között alsó és felső légúti betegségekben szenvedőknek, asztmásoknak, allergiásoknak, légszomjjal küzdőknek javallott, de egészségeseknek is ajánlott, a bajokat megelőzendő. A tünetmentesség 10-20 alkalmas egyenként egyórás kezeléssel érhető el mondta el vendégünk, aki arról is beszélt, hogy kényelmes relaxációs fotelekben ülve is élvezhető a hely jótékony hatása, de a gyerekek (és a felnőttek) játszhatnak is, a felvert sópor javítja a kezelés hatékonyságát.
A só élettani hatására színterápiával is rásegítenek. A mennyezetbe a hét fő csakra színeit sugárzó világítást szereltek be. Így a légutak tisztulása mellett energiával is töltődhetünk.
A Székely Színterápiás Sóbarlang és Teaház harmadik szolgáltatásaként kellemes környezetben teázhatunk illetve kávézhatunk, dohányfüst mentes helyiségben tudtuk meg a tulajdonostól.
Kokovai Péter