A rendezvény a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda Nádor utcai Tagintézményének szervezésében került megrendezésre.
A megjelent szülőket és a tanulókat Patócs Anikó intézményigazgató köszöntötte. Ungor Edina pedagógus, a rendezvény egyik szervezője elmondta, második alkalommal került megrendezésre a verses, táncos, játékos műsor. Ezen a délutánon az óvodások kezdték a műsort, amelynek keretében a Nádor, a Tornyai János és a Klauzál utcai tagóvodák léptek színpadra, majd szünet után az alsó tagozatosok szerepeltek nagy sikerrel. Ungor Edina elmondta, a rendezvény legfontosabb célja a hagyományőrzés: iskolánk és óvodánk pedagógusai ennek a hagyatéknak megteremtésére és őrzésére vállalkoztak azzal, hogy a gyerekeknek népjátékokat és néptáncot tanítanak – mondta.
A műsorban a betanító pedagógusok és a szereplő gyerekek a Ficánkák, a Pillangók, a Tulipán és Napraforgó csoportok, valamint a Csiga csapat óvodásai bizonyították tehetségüket csakúgy, mint az alsó tagozatos kis iskolások és felkészítő tanáraik. A teltházas rendezvény végén a résztvevők oklevél jutalmazásban részesültek.