Mórahalom polgármestere, országgyűlési képviselő a homokháti városban látta vendégül a térség sajtómunkatársait. Köszöntőjében azt kívánta a zsurnalisztáknak, hogy legyen erejük tudathasadás nélkül megfelelni a kihívásoknak. Ilyenkor is dolgoznak az újságírók, de néha egy kicsit meg kell állni ez az alkalom egy ilyen volt a Varga Csárda Ibolya termében.

A remek svédasztalos ebéd során vendégei figyelmébe ajánlotta desszertként a rántott camembert sajtot áfonya lekvárral, de természetesen a saját specialitása, az ágyas pálinka sem maradhatott el már azok körében, akik nem (gépjármű) vezető pozícióban érkeztek.

A nem mindennapi találkozón a személyesebb hangvételű beszélgetések alkalmat adtak anekdotázásra. A városvezető például viselt ruházatáról elárulta, hogy egy helybéli házaspár felvidéken járva fotózott le egy igazi magyar viseletet, azt rekonstruálták, de már szinte futótűzként terjed Mórahalmon, annyira jó bevallása szerint viselni is.

Nemhogy megvendégelte, hanem ajándékot is adott Nógrádi Zoltán: stílusosan egy jegyzetfüzetet, de volt a csomagban egy Mórahalmi ki kicsoda, a várost és környékét bemutató kiadványok, egy helyben sült kalács, és egy, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe szóló fürdőbérlet is.