A Magyar Kommunista Munkáspárt megemlékezése előtt a párt elnöke hírportálunknak elmondta, Szeged és Budapest mellett azért ünnepelnek Hódmezővásárhelyen, mert a város Kossuth Lajos toborzó körútjának egyik legnevezetesebb helye, másrészt az elmúlt években mutatott gazdasági, társadalmi és szociális teljesítményét nagyra becsülik, és ezzel a látogatással is szeretnék elismerésüket kifejezni.
Thürmer Gyula szólt arról is, hogy a Munkáspárt pozícióit is szeretnék megerősíteni Vásárhelyen. `Akárhogy is fejlődik az ország, sok a szegény ember, sok a munkanélküli, és sokaknak vannak mindennapi problémái. Úgy érezzük, hogy a Munkáspárt mint a dolgozói rétegre szakosodott párt, az ő érzéseiket jobban ki tudja fejezni` fogalmazott.
A Kossuth szobornál mondott beszédben kifejtette, hogy az ország gazdasági, politikai és szellemi függetlenségét szeretnék visszaszerezni. A pártelnök szerint a Magyarországról szóló döntések ma Brüsszelben és Washingtonban születnek. Thürmer Gyula hangsúlyozta: vissza kell szerezni a mezőgazdaságot, és helyre kell állítani az élelmiszeripart. A politikus nagyobb mozgásteret követel az országnak az Európai Unióban, és szorgalmazza a NATO-ból való kilépést.

A Magyar Kommunista Párt elnöke a megemlékezést megelőzően ellátogatott a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatalba, ahol dr. Kószó Péter alpolgármester fogadta.
Kokovai Péter