A Nyugdíjas Szövetség már megalakulása óta minden évben, míg az Önkormányzattal közösen hat éve rendezi meg a Nőnapi megemlékezést kezdte beszélgetésünket Oskovics György, a Nyugdíjas Szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy idén közel háromszáz nyugdíjas asszony kapott meghívást. Természetesen a férfiakat sem zárták ki a rendezvényről, ők is megtekinthették az igen színes programokat, majd együtt ünnepelhettek az asszonyokkal.

Dr. Kószó Péter alpolgármester megnyitója után Rostás Sándorné és Rostás Ferenc szavalatát hallhatták a megjelentek, illetve a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjai léptek a színpadra, de az Árendás Néptánccsoport és Fogarassy Judit Balett csoportja is bemutatkozott kedden, majd a szövetség Napraforgó Dalköre zárta a programokat.

A Nőnapi megemlékezésre a vásárhelyi szövetséghez tartozó szervezetektől érkeztek, így a helyiek mellett Mártélyról és Székkutasról is voltak résztvevők.

Boros Zsuzsanna a Csúcsi Olvasókör tagja, aki elmondta, hogy nagyon jónak találja ezt a rendezvényt, hiszen itt az összes egyesület tagjaival tölthet el egy közös délutánt. Attól függetlenül, hogy nőnap van munkával töltöttem a napot fogalmazott Zsuzsanna.

Banga Imréné is nagyon fontosnak találja ezt az összejövetelt. Véleménye szerint ebben a szegénységben hatalmas gesztus, hogy ilyen rendezvényt szerveznek, melyen a legfontosabb, hogy együtt vagyunk.