Az önkormányzatot képviselő ügyvéd, Bene István elmondta: a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely így jogerőssé vált írta hvg.hu.

A cukrászdát működtető cég ellen felszámolási eljárás indult, mivel 620 millió forintos tartozást halmozott fel, amelynek nagy része, 570 millió forint banki kölcsön volt. A felszámolóbiztos meghirdette a Kis Virág bérleti és a Nagy Virág tulajdon jogát, amit végül egy ciprusi offshore cég nyert meg. A szegedi közgyűlés tavaly márciusban úgy döntött, él az elővásárlási jogával, s megveszi ugyanannyiért – 300 millió forintért – a patinás cukrászdát, mint amennyit az offshore cég felajánlott. A bank ezután támadta meg a bíróságon a felszámolóbiztos várossal kötött szerződését.

Botka László polgármester azt mondta: miután elhárult a jogi akadály, a város néhány héten belül kiírja a nyilvános pályázatot a bérleti jogra. A nyertes pályázónak a bérleti szerződés aláírásától számított 2 hónapon belül legalább az egyik üzlethelyiséget meg kell nyitnia. Forrás: hvg