Az alapozáson már túl vannak a 37 milliárd forintból megvalósuló gyár kiépítésénél. Jelenleg 30 fő a létszám, akit már felvettek, ezt év végére 150 körülire emelik, és jövő év végére érhető el a tervezett 300 fős dolgozói létszám. Az eddig felvett 30 munkaerőből 10 makói dolgozó.

Emellett fokozzák azt a beszállítói kapacitást is, amellyel Makó és térsége részt vehet a termelésben, mindenképp magyar beszállítókban gondolkoznak. Már jelentkezett is beszállító cég. A polgármester arról is beszélt, hogy a svájci beruházó által fizetett adókból bölcsődét, óvodát, iskolát újítanak és építenek. Ezzel kedvet adni a fiataloknak a helyben maradáshoz.

A polgármester hozzátette: a partnerség kétoldalú. Makó is tud segíteni a svájci beruházónak. Bízik benne, hogy a földrajzi adottságokon túl az itteni emberek kreatívitása, munkabírása is szempont volt a választásnál. Kimondták, hogy hosszútávon 30-40 éves együttműködésben gondolkoznak. Buzás Péter ennek kapcsán kiemelte: a gyerekeik, a fiatalok olyan munkalehetőséghez jutnak ezzel, amely révén nem kívánkoznak máshová.

Megosztom!
|