Az intézmény felső tagozatos diákjai – 6-12. osztályig – már hetek óta nagy örömmel készülődtek a rendezvényre, szinte minden délután szorgalmasan próbáltak – tudtuk meg Simon Emese gyógypedagógustól. A gyermekeknek egész évben a karácsony és a farsangi mulatság jelenti a legnagyobb örömet – jelentette ki Patócs Mariann, az intézmény ének pedagógusa.

A farsangi mulatságon nem a jelmezeken, hanem a tánckoreográfiákon volt a hangsúly, ugyanis a diákok főként táncprodukciókkal örvendeztették meg a családtagokat, barátokat, ismerősöket. Elsőként a zumbázó indiánok varázsolták el a jelenlévőket, akik hirtelen Görögországba csöppenhettek, hiszen újabb táncosok érkeztek, akik eljárták a görög táncot, a Zorbát.

A görög hangulatot a latin váltotta fel, a diákok egy közkedvelt dalra táncoltak, és a hölgyeknél a piros ruha mellett a legyező sem maradt el. A produkciót követően a kék mezbe bújt focisták, majd a szivárvány táncosok is megérkeztek, és a közönség őket is hatalmas tapssal jutalmazta.

A produkciók után disco következett, mely már több éves hagyomány az intézményben, nem úgy, mint a Koktélbár, mely az újdonság erejével hatott. A farsangi mulatozáson most először a fiatalok gyümölcsökből készült koktélokat is ihattak, valamint meglepetésként nem szendvics, hanem pizza várta őket. A mulatozás mellett a zsákbamacska és a szerencsekerék sem maradt el, valamint a vendégek a tanulók által készített különleges dísztárgyakat is megvásárolhatták.