Jövő januártól változik a képzési rend és az illetményrendszer is a közszolgálatban mondta Gál András Levente. A közigazgatási államtitkár részletekkel még nem tudott szolgálni, mert, mint mondta, az egész életpályamodellről még csak ezután kezdődik az egyeztetés, de az elképzelések szerint nem zárt rendszer lesz ezután a közszolgálat a diplomától a nyugdíjig, az illetményemelést a teljesítményhez és az ország gazdasági lehetőségeihez kötik, és tervei szerint kötelező lesz majd a továbbképzés. Visszaállítják az alap- és szakvizsgarendszert.

`Nyilvánvalóan évről-évre kell az ország és a közigazgatás teljesítményéhez mérten meghatározni, hogy mennyi bértömeg mozgósítható. Amíg például mint jelenleg ilyen nehéz helyzetben van a magyar állam, nyilvánvalóan az illetményemelésről is csak nagyon visszafogottan lehet bármilyen szempontból nyilatkozni` mondta rádiónknak az államtitkár.

Gál András Levente hozzátette: a biztonság nem azt jelenti majd a közszolgálatban, amit eddig, hogy az alkalmatlanokat sem lehetett elbocsátani, de az elbocsátás feltételeit még ezután dolgozzák majd ki, legkésőbb június elsejéig.forrás: mr1.hu