Székkutas Község Önkormányzata nemrégiben felkereste a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-t a 47-es számú főút tehernövelésével és felújításával kapcsolatban. Szél István településvezető és a képviselő-testület legfőbb célja, a Székkutason átmenő forgalom lassítása és a Faragó saroknál egy gyalogos-átkelőhely létesítése.

A polgármester elmondta: a gyalogos-átkelőhelyre vonatkozóan érkezett a NIF-től egy elképzelés, azonban a Ságvári Endre utca és a Vásárhelyi út lakói hangot adtak a felháborodásuknak, mivel ezekben az elképzelésekben számukra negatív érvek kerültek nyilvánosságra. A fórum ezért is vált szükségessé.

Az eseményen Szél István köszöntötte a megjelenteket, majd Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Dél-Alföldi Régió Projektiroda irodavezetője és Cserkúti András projektvezető tájékoztatta az érdeklődő helyieket.

A lakosok közül többen kérték, hogy az átkelőhely építése esetén ne változzon a kanyarodási irány, lehessen majd továbbra is balra kanyarodni a Hódmezővásárhely felől érkezők számára, a 47-es számú főútról. A fórumon mindenki megnyugtató választ kapott. A szakemberek kijelentették: nem vezetik át a forgalmat a Ságvári Endre utcába. A polgármester hangsúlyozta: az a legfontosabb, hogy a közel 10 méteres távolságot a gyalogosok és a kerékpárosok is biztonságosan megtehessék. Új terveket, elképzeléseket dolgoznak ki, melyek a környéken élőknek is megfelelnek.