A tavalyi évben a Nők az Egészséges Vásárhelyért Program keretében alakult meg a klub. A célja a daganatos betegségeken átesett embereknek a terápia után teret biztosítani, ahol találkozhatnak, beszélgethetnek és előadásokat hallgathatnak meg mondta el hírportálunknak Gyurisné Pethő Zsuzsanna. Az EVP programigazgatójától megtudtuk, hogy olyan szakemberek tartják az előadásokat, akik a daganatos betegségekben szenvedők problémáira tudnak válaszolni. Maguk a klubtagok mondhatják el, milyen témákról szeretnének hallani.
Tavaly a Bristol-Myers Squibb Alapítvány pályázatán 150 ezer dollárt nyert az EVP, hogy a hátrányos helyzetű nőket arra ösztönözzék, minél többen menjenek el az emlőrák-szűrésekre. Vállalták, hogy 2 év alatt 43-ról 66 százalékra növelik a szűrésen résztvevők arányát közölte Gyurisné Pethő Zsuzsanna.
Az első év elteltével 61 százalékot sikerült elérniük (ami európai szinten is szép eredmény), a második évben a hölgyek motiválására minden hónapban 4-5 csomag mosóport sorsolnak ki a szűrésen résztvevők között. A mai összejövetelen négyen vehettek át mosóport dr. Kallai Árpádtól, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatójától, és kisorsolták a következő szerencséseket is.
A februári összejövetel tisztújító ülés is volt. A tagok döntése alapján a klub elnöke továbbra is Zsótérné Erdei Erzsébet, az új titkár pedig Szélné Tóth Éva.
A meghívott előadó ezúttal dr. Balog Zsuzsanna pszichiáter volt, aki az alvászavarokról beszélt.

Kokovai Péter