A szervezet elnöke elmondta, hogy hatvankilenc elfogásban, 145 tetten érésben, 37 eltűnt személy felkutatásában vállaltak részt az elmúlt évben, illetve több mint 900 esetben adtak jelzést a rendőrség és egyéb szervezetek felé. A szövetség kötelekén belül 70 polgárőr egyesület működik Békésben, amelyek létszáma megközelíti a háromezret.

— Tovább kívánja erősíteni bűn- és baleset-megelőzési tevékenységét a szövetség — nyilatkozta lapunknak Kesjár Mátyás. Szeretnék még erősebbé tenni egyébként is jó kapcsolatukat a rendőrséggel, az önkormányzatokkal, a katasztrófavédelemmel és a postával. Mint megtudtuk, az idén többfajta képzéssel is segítik a polgárőr egyesületeket munkáját.

Az oktatáson tagszervezeteik elnökei, gazdasági vezetői és ellenőrző bizottságának elnökei mellett a bűnmegelőzési, baleset-megelőzési és katasztrófavédelmi-karitatív továbbképzésen vehet részt az egyesületek egy-egy tagja. A megjelentek a szombati közgyűlésen több mint 30 millió forintban határozták meg a megyei polgárőrszövetség költségvetését. Forrás: beol.hu