Az ügy előzményei még 2007-ra nyúlnak vissza, a rendőrség ekkor kezdte meg a nyomozást a dílerek ellen. Majd 2008. június 6-án egyszerre három gyanúsítottat is őrizetbe vettek a rendőrök. Tetten érték ugyanis a per harmadrendű vádlottját, egy 37 éves kiskőrösi férfit, amint 1000 darab extasy tablettával készült távozni a másodrendű vádlott, 27 éves kecskeméti nő Horváth Döme körúti lakásából.

Mindkettőjüknél házkutatást tartottak még az elfogás napján: G. Nikolettánál többek között marihuánát és speed port, míg Cs. Tibornál extasy tablettákat találtak a zsaruk. Ugyanezen a napon őrizetbe került a kecskeméti dílernő 24 éves húga is, aki azonban szeptemberben már szabadult az előzetesből. Az elsőrendű vádlott budapesti H. László kezén csak egy évvel később, 2009 júliusában kattant a bilincs, ő ugyanis huzamosabb ideig külföldön volt. Rajtuk kívül még a negyedrendű nagykőrösi K. Gábor volt rács mögött két hónapot: őt szintén 2008 júniusában, egy héttel társai lekapcsolása után igazoltatták a rendőrök Kecskeméten, a Halasi úton. A 28 éves drogfüggő férfi autójának csomagtartójából, a kárpit alól ugyancsak kábítószer került elő.

A nyomozás feltárta: a 33 éves fővárosi férfi látta el droggal a kecskeméti nőt. Mindketten rendszeres kábítószer-fogyasztók voltak. G. Nikoletta még 15 évesen próbálta ki a drogot, és elfogásáig kisebb-nagyobb megszakításokkal rendszeresen élt is vele. Eleinte szórakozóhelyeken, ismeretlen személyektől szerezte be az anyagot, majd 2007-ben egy budapesti diszkóban megismerkedett H. Lászlóval. A vád szerint innentől kezdve tőle vásárolta a speedet, extasyt és a marihuánát.

A pesti díler nem sokkal később adott neki 200 darab extasyt, mondván, `próbálja meg azokat elsütni`. A kecskeméti nő a vád szerint belement az üzletbe, és innentől kezdve ő is kereskedett a H. Lászlótól beszerzett drogokkal többek között az LSD-bélyeg fogyasztó Cs. Tibornak is adott el kábítószert (a meghiúsult ezer tablettás akción kívül). A marihuána és a speed grammonként kétezer forintért cserélt gazdát, az extasy darabonként 300-350 forintért ment.

A megyei főügyészség a tárgyalás napjáig előzetesben lévő dílerek ellen kereskedéssel, jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, míg a többi négy vádlott elsősorban fogyasztás miatt került bíróság elé, bár csekély mennyiségben ők is adták-vették az anyagot.

Dr. Oroszi Márta büntetőtanácsa H. Lászlót kilenc, G. Nikolettát hét, Cs. Tibort nyolc év fegyházra ítélte. Az elsőrendű vádlottat ezenkívül 544 ezer, a másodrendűt 401 ezer forint vagyonelkobzással sújtotta a bíróság, míg a harmadrendű 500 ezer forint pénzmellékbüntetést kapott. Három vádlott 110-120 ezer forintos pénzbüntetést, egy pedig egy év felfüggesztett börtönt kapott. Forrás: baon