Alacsonyabb költséggel állította össze a 2011-es költségvetési tervezetet a község pénzügyi csoportvezetője, mint amennyi összeggel a múlt évet zárták, és így is 32 millió 621 forráshiánnyal számol a benyújtott tervezet. Görömbölyiné Háring Anna pénzügyi csoportvezető úgy fogalmazott: az elmúlt 20 év során az önkormányzatok finanszírozása mindig csökkenő tendenciákat mutatott, mára már kivéreztették az önkormányzatokat.

A fő összegeket a hétfő esti képviselő-testületi ülésen ismertette a szakember, miszerint az önkormányzat mindennapi léte kapcsán felmerülő éves költség várhatóan 239 millió 291 ezer forint lesz. Ebben már az is benne van, ami az ősszel induló bölcsőde dologi és járulék kiadásait fedezi.

A község felhalmozási és kiadási összege 1 milliárd 618 millió 189 ezer forintban került a tervezetben meghatározásra, ebben a januárban átadott óvoda bővítéséhez szükséges épületszárny, a konyha rekonstrukciójának, és a bölcsőde építési költségei is szerepelnek, illetve számos olyan beruházás, ami várhatóan az idén kezdődik meg. Ilyen a csapadékvíz-elvezető rendszer első üteme, valamint a szennyvízcsatorna beruházás.

A költségvetés elfogadása csütörtökön, az ópusztaszeri Faluházban közmeghallgatással egybekötött képviselő-testületi ülésen várható. A 17 órakor kezdődő falugyűlés fő témája ez lesz a múlt évi beszámoló és a felmerülő kérdések mellett.