A Hódmezővásárhely Beavers Baseball és Softball Club felnőtt csapata április 9-én játssza le első hivatalos mérkőzését a Klauzál utca végén található pályán, ugyanis ezen a napon kezdődik a magyar harmadosztályú bajnokság. Az ellenfelet még nem tudják, de az időpont már biztos.
Mérnyei Péter, a gárda megbízott edzője és Mérnyei Lajos, elnök is nagy lelkesedéssel vág neki a Vásárhelyen, de még a megyében is alig ismert sportágnak, melyet szeretnének mindenkivel megismertetni, majd további céljuk, hogy utánpótlás csapatokkal is induljanak bajnokságokban.
A gárda neve adott volt, ugyanis szinte minden Amerikai csapat valamilyen állathoz kötődik, így Hódmezővásárhelyen nem lehetnek mások, csakis hódok. A mezük még nincs kész, de a város színével, azaz a kék-sárgával egyezik majd.
Továbbá tárgyalnak egy amerikai származású baseball játékossal, aki minden bizonnyal játékos-edzői feladatokat látna el a gárdánál, akivel szinte borítékolható az NB III-as bajnokság megnyerése. A főként helyi játékosokból verbuvált hódok segítségére azonban érkezhetnek még további játékosok, ugyanis a jelenlegi 11 fős kerettel nem tudnának elindulni bajnoki reményekkel a harmadosztályban.