Péntek este a hódmezővásárhelyi Adventista Egyház termében tartották a sorozat második előadását. Kovácsné Bokor Sarolta lelkipásztor elmondta, az egyház tevékenysége városunkban hetven éves múltra tekint vissza, a gyülekezet igen aktív. Mint mondta, ez emberekért élő közösség, ahol szinte minden nap van közösségi foglalkozás. Sok a fiatal, akik ezen az estén is szép kórusműveket énekeltek. Sokat foglalkoznak az életmóddal egy klub keretében, de Bibliakör is működik, valamint angol nyelvet is tanulhatnak a gyülekezet tagjai.
Az esten előadást tartott Ócsai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház Elnöke, az előadásának címe Kicsoda Jézus volt. Beszélt Jézus alakjáról és arról, hogy különböző korok mit mondanak Jézusról.
Bemutatta azokat az embereket, uralkodókat, akik Jézus korában éltek. Valós személy volt, mondta. Mit mondanak a tanítványok, Máté, Márk, Lukács, és János az Evangéliumban a tetteiről, melyeket a Biblia is igazol, azokról a helyekről, ahol megfordult és találkozott az emberekkel, a szemtanúkkal. A Biblia, mint mondta, régi mű, mégis az életünket meghatározta és meghatározza a jövőt illetően, és mindennek az alapja.