A szentesi és a makói kórház mindenki számára példát mutatott ezzel a kiemelkedően sikeres gyógyszer-közbeszerzéssel mondta el a szerződéskötés kapcsán Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette, bízik abban, hogy mások is felismerik az ebben rejlő lehetőségeket. Mint mondta, reméli, hogy elsőként a harmadik megyei fenntartású kórház, a deszki szakkórház csatlakozik majd a kedvező feltételrendszert biztosító lehetőséghez.
A szentesi Dr. Bugyi István volt súlyponti kórház és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Területi Kórház-Rendelőintézet tavaly szeptemberben hozta létre a Gyógyszer-közbeszerzési társulást mondta el Dr. Baráth Lajos, a két intézmény vezetője. Hozzátette: ezután nyílt közbeszerzési eljárás keretében meghirdették a két intézmény 2 évre vonatkozó gyógyszer és infúzió beszerzését 660 millió forint értékben. A beérkezett ajánlatokat február 7-én értékelték. Az eljárás eredményeként a két kórház mintegy 60 millió forintos megtakarítást realizál majd a gyógyszer beszerzések költségeit tekintve.
Ezzel olyan mintaértékű példát állítottak más kórházak elé, amely, amellett, hogy megfelel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által elvárt együttműködésnek, jelentős megtakarítást eredményez olyan területen, ami az egészségügyi intézmények költségvetését jelentősen megterhelő költségtételt jelent.
A szállítást a szerződéskötést követően március 1-jétől kezdheti meg az 5 érintett cég, az Euromedic Pharma Zrt., a TEVA Magyarország Zrt., a Fresenius-Kabi Kft., a B. Braun Kft. és a Hungaropharma Zrt.

Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

Megosztom! |