A verseny még 2010. szeptemberében indult, melyre 33 település 47 csapata nevezett kezdte beszélgetésünket Pap Éva szervező, aki elmondta, hogy a megmérettetés hat fordulóból áll, ebből öt internetes, melyen keresztül juthatott be 16 csapat a fináléba.

Érkeztek Szegedről, Szolnokról, Oroszlányból folytatta a szervező, akitől megtudtuk, hogy délelőtt az egyik szolnoki csapat lemondta, így 15-en küzdöttek a döntőben. Az ötletet természetesen a regénysorozat adta, ugyanis nagy rajongói klub van az Eötvösben. Minden könyvet elolvastunk és a filmet is együtt néztük meg derült ki a beszélgetésből.

Pénteken aztán kiderült, hogy ki is a legnagyobb rajongó, mivel a 13 feladat között minden, ami a regényhez kapcsolódik megtalálható volt. Még a színészekről és a regénybeli szereplők járműiről is volt szó a fináléban.

Tervezünk folytatást, jövőre a Harry Potterből, majd a Gyűrűk Urából is szeretnénk vetélkedőt.
A verseny legfontosabb célja az olvasás és könyvtárhasználat népszerűsítése, de a korszerű pedagógiai elvek és módszerek is hangsúlyt kapnak: a többszintű kompetenciafejlesztést szövegértési- és szövegalkotási feladatok, valamint matematikai, logikai feladványok megoldásával, a szociális kompetencia fejlesztését a csapatmunka révén, a kommunikáció fejlesztését a döntő villámkérdései kapcsán szeretnék fejleszteni a szervezők.
A döntőt programok is kísérték, ugyanis a vetélkedőt követően ereklyebörzét, majd író-olvasó találkozót (Szurovecz Kitti írónő), zárásképpen pedig egy karaokepartival egybekötött vámpírbált szerveztek.
A nézők között foglalt helyet Kiss Boglárka és Kovács Dia, akik elmondták, hogy nagy rajongói a Twilightnak, de nem indultak a versenyen, amit azóta már megbántak. A két fiatal hölgy mikor megtudta, hogy jövőre is lesz vetélkedő, megörültek, hiszen kedvelik a Harry Pottert is, így ha háromfős csapattal lehet majd akkor is indulni, akkor szereznek még egy csapattagot maguk mellé.