Nyár végére befejeződnek a munkálatok kilenc Bács-Kiskun megyei település használaton kívül lévő hulladéklerakóinál. Fülöpszálláson, Hartán, Izsákon, Kaskantyún, Kunadacson, Orgoványon Solton Szabadszálláson és Újsolton a Környezet és Energia Operatív Program keretében, uniós támogatással számolják fel a talajra és vízre egyaránt veszélyt jelentő korábbi, már nem használt hulladéklerakót.

Az Izsák és Térsége Rekultivációs Önkormányzati Társulás 2009-ben nyert 100 százalékos vissza nem térítendő támogatást a Környezet és Energia Operatív Program keretében az EU Kohéziós Alapjából az izsáki regionális hulladékgazdálkodási rendszer települési szilárdhulladék-lerakóinak térségi szintű rekultivációjára. A rekultivációra váró 9 hulladéklerakóban 196,14 ezer négyzetméteren mintegy 210,36 ezer tonna hulladék található jelenleg.

A rekultiváció kivitelezésével az Izsák és Térsége Rekultivációs Önkormányzati Társulás 2011 februárjában közbeszerzési eljárás keretében választotta ki az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft-t, amely az elmúlt években 3 hasonló rekultivációs projektet végzett el sikeresen, összesen 15 helyszínen, valamint jelenleg is folyamatban van egy újabb, 15 helyszínes rekultivációs munkájuk.

Forrás: Objektív Hírügynökség