Ha a város egyik felében tűz van, a másikban nem kötnek tűzkárra biztosítást – ezzel a példával szemléltette a biztosítas.hu Kft. ügyvezetője, hogy több biztosító nem köt szerződést munkanélküliség ellen. Rácz István szerint ennek az az oka, hogy a magyarok akkor akarnak biztosítást kötni, amikor leépítések várhatók egy-egy ágazatban, ilyenkor azonban a biztosítók már nem tudnak elegendő fedezetet összegyűjteni.

A Krónika információink szerint más biztosítók válogatnak az ügyfelek között, és a pénzügyi, közigazgatási vagy kommunikációs szakmákban dolgozók például ezekben a hónapokban nem feltétlenül járnak sikerrel. Az April-csoport ügyvezetője, Francois Maresquier azt mondta: ők egész szakmák képviselőit nem zárják ki a biztosításból, az építőiparból ugyanúgy van ügyfelük, mint a banki szolgáltatásból, és jelenleg a megrendelések 90 százalékát tudják befogadni. Azt hogy valakit elutasítanak-e, vagy nem, attól függ, hogy az adott cégnél van-e még “kapacitásuk”, munkáltatóként létezik ugyanis egy maximum keretük.

A biztosítas.hu Kft ügyvezetője a biztosítási alkuszok szövetségének egyetértésével most azt szorgalmazza, hogy a kormány támogassa azokat, akik gondoskodnának arról az időszakról, amikor nem kapnak munkát. Az adókedvezmény a javaslat szerint a munkavállalót illetné meg, és ha ilyen biztosítást, teljes egészében vagy részben leírhatná az adójából.Forrás: MR