A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági osztályának tájékoztatása szerint van egy kihasználatlan Nissan terepjáró, ami gazdasági okokból nem került megjavításra mondta ezt a kisteleki rendőrkapitány a keddi kisteleki képviselő-testületi ülésen annak kapcsán, hogy a tanyás területekre nem megoldott a bejutásuk. Felvetette annak lehetőségét, hogy ha akár kistérségi szinten segítséget kapnának a javításhoz, akkor megkaphatná azt a kapitányságuk. Nagy Sándor polgármester pozitívan állt a dologhoz, azt kérte, hogy pontosítsa a kapitány, hogy ez mit jelent számszerűleg.

A tavalyi rendőrségi eredményességről beszámolva dr. Frank Antal elmondta: 470 nyomozás indult, ebből 159 a kisteleki. Tovább bontva ez 89 lopás, 25 egyéb vagyon elleni cselekmény. Három rablás ügyében nyomoztak, illetve nyolc garázdaság miatt, ezekben az esetekben teljes eredményességgel. Négy testi sértés ügye közül egy esetben nem sikerült megállapítani a tettes személyét.

Kiemelte még, hogy 275 úgynevezett járulékos cselekmény volt, amikor például pénztárcát tulajdonított el valaki, azonban bankkártya és személyi irat is volt a tárcában, így ezekben az esetekben a visszaélés okirattal bűncselekmény miatt is nyomozás indult. Ehhez kapcsolódóan kiemelte az állampolgárok felelőtlen magatartását, amikor lezáratlan autóban, vagy éppen lezártban, de jól látható helyen hagyják értékeiket egy-egy üzlet vagy intézmény előtti közterületen.

Közlekedési szempontból 17 személyi sérüléses balesetről számolhatott be, ezek közül hét Kisteleken történt, melyek közül egy halállal végződött. Ez utóbbinál felmerült az ittasság körülménye is tette hozzá. Közel 200 ittas vezetőt szűrtek ki, nagyrészt kerékpárost, akik zömmel kistelekiek voltak.

Az állományról szólva örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után a tavalyi évben sikerült feltölteni az összes státuszt, így általában erősebb volt a rendőri jelenlét, valamint a frekventált területeken és időpontokban gyakrabban tudtak járőrözni.