Benkő Zsolt kiemelte a Kútvölgyön telepített erdőt, azonban felhívta a helyiek figyelmét, hogy csak akkor maradhat meg, ha vigyázni fognak rá. Most négyórás közcélú foglalkoztatásra van lehetőség – mondta el a képviselő, de várható, hogy hat- és nyolcórás közmunkára is írnak ki pályázatot. A bérpótló támogatásban részesülőknek újra be kell adni majd igényüket, az újrapályáztatás célja, hogy kiszűrjék a rendszerből a jogosulatlanokat.

Nem tud a rendőrség Kútvölgyön sebességet mérni, mert a berendezés nem jut megfelelő erősségű GPS jelhez – tájékoztatott Henes Zoltán, a terület körzeti megbízottja, akitől a kútvölgyiek gyakoribb jelenlétet kértek. Berta Jenő kérte, hogy ellenőrizzék a nagy gépeket, amelyek forgalma megrongálja a településrész házait. Korábban volt egy hat tonnás súlykorlátozó tábla, amelyet már elvittek. Henes Zoltán elmondta: bejelentésre több alkalommal eljártak Kútvölgyön a két bolt előtt közterületen alkoholt fogyasztókkal szemben.

Berta Jenő az iskola környéki fák kivágását kérte, mivel viharok után a tűzoltók segítségét kell kérni, azonban Benkő Zsolt úgy látja, hogy elegendő a veszélyes ágakat időben levágni, mint magát a fát elpusztítani. Fodor Lászlóné felhívta a figyelmet arra, hogy a 47-es mellől elvitték a szemetes konténereket, miközben a szemét mennyisége nem változik. A képviselő elmondta: a konténereket a közútkezelő vitette el, miközben a város saját költségén évi két alkalommal szedeti össze a szemetet a főút mellett. Azt azonban hozzátette, hogy sok vásárhelyi és a tanyavilágban lakó hordta szemetét a főút kukáiba.

Czuczi Sándor 150 jegenyenyárfát nevel, amelyeket felajánlott, hogy Kútvölgyön, vagy a környező utak, csatornák mellé telepítsék őket. Korábban a fiókkönyvtárban működött internet szolgáltatás, azonban ehhez a könyvtár nem jutott közmunkáshoz. Amint erre lehetőség lesz, ismét kapcsolódhatnak itt is a világhálóra a kútvölgyiek – ígérte Benkő Zsolt.

Nagy Ferencné panaszolta, hogy korábban élt a településrész 6805-ös irányítószáma, így a levelek megtalálták az itt élőket. A szolgáltatók számítógépes rendszerében azonban nem szerepel Kútvölgy településként, és ezt az irányítószámot sem ismerik a számítógépek, így többször előfordul, hogy az azonos utcanévvel rendelkező vásárhelyi házakhoz viszi a posta a levelet. A képviselő az okmányirodához fordul a helyzet orvoslására.

A kútvölgyiek kérték, hogy ők is helyi tarifával vehessék igénybe a Tisza Volán Vásárhelyre haladó járatait, továbbá hogy tárcsázzák fel a sportpályát, vessék be fűmaggal, hogy az itt élő gyerekek is megfelelő körülmények között sportolhassanak.

Arnay