Ismét előtérbe került a kerékpárosok ellenőrzése Kecskeméten. Főként a város délutáni csúcsforgalmában, 16-18 óra között, amikor igazán meglendül a belváros forgalma, ellenőriznek a csomópontokban a járőrök. Mint az elmúlt napokban sokan tapasztalhatták: nem csak autósokat, hanem kerékpárosokat is megállítanak.

Főként a gyalogátkelőhelyen átkerekező kerékpárosokat keresik a kollégák mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Külterületeken pedig a láthatósági mellényt kérjük számon. Sajnos Kecskeméten még mindig sokan érzik úgy, hogy egyetlen módja egy gyalogátkelőhelyen a kerékpárjukkal történő átjutásnak, ha keresztben átkerekeznek. Ez azonban nem csak tilos, hanem óriási baleseti forrás is. Az életét kockáztatja, aki ezt teszi.

A rendőr egy kerékpáros által elkövetett szabálytalanságot látva figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot alkalmazhat, illetve feljelentéssel is élhet. Mivel a gyalogátkelőhelyeken történő `keresztbe tekerés` rendkívül elszaporodott Kecskeméten, ezért a figyelmeztetést a rendőrök már nem is alkalmazzák ilyen esetekben. Azonnal helyszíni bírságot kell fizetni, súlyosabb esetben viszont nem úszhatja meg a kerékpáros a feljelentést.

Nyíkos Tamás arra is figyelmeztet, hogy a gyalogosokra is figyelnek. Olyannyira, hogy az elmúlt héten öt nap alatt 16 gyalogost büntettek meg Kecskeméten, az úttesten történő szabálytalan áthaladás miatt.Forrás: baon