Szabó Gáborné, a sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató intézmény igazgatónője elmondta, hogy egy festékgyártó cég pályázatán tavaly nyáron 100 ezer forint értékben nyertek festéket. Ennek felhasználásával a pedagógusok nyarukat feláldozva több nagy méretű falfestményt készítettek, továbbá az óvoda és iskola padjai, székei és asztalai is megszépültek, új színeket kaptak. A munka eredményét lefotózták, és a képek alapján egy Kő Boldizsár által tervezett 200 ezer forint értékű játszótéri elemet és egy kirándulást nyertek a szintén Kő Boldizsár által megálmodott visegrádi játszótérre. Szabó Gáborné azt is elárulta, hogy választhattak a felkínált elemek közül, de nekik volt egy külön kívánságuk. Az intézményben népszerű terápiás lovagoltatásra emlékeztető lovacskás faragást kértek.
Az elkészült mérleghintát február 14-én délután avatták fel az iskola udvarán. Kő Boldizsár szobrász, grafikus elmagyarázta, hogy a hinta nagy része akácfából készült, ami kemény, a többi része pedig égerből, ami erős, de könnyebb fa. A palincs egy darab fémcsavart sem tartalmaz, csak ragasztást illetve fa alkatrészeket. Az átadás alkalmából Vásárhelyre érkezett Simor László, a pályázatot kiíró cég menedzsere is, és elégedetten nyugtázta, hogy a gyerekek kitörő lelkesedéssel vették birtokba a játszószert. Sőt még a pedagógusok között is voltak, akik letesztelték a paripás játékot.
Szabó Gáborné megjegyezte, valószínűleg a gyerekek a lovacskás hintát a pónilovuk, Holdfény után fogják elnevezni. Azt is megtudtuk, hogy az iskola vezetése már töri a fejét azon, hogyan bővítsék a játszóteret újabb elemekkel.
Kokovai Péter