`Első lépés` alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és önálló életvitelt elősegítő TÁMOP pályázaton nyert közel 72 millió forintot, az Esélyt a Kibontakozásra Kulturális és Szociális Alapítvány számolt be portálunknak Csurár István, projektmenedzser.

Legfontosabb céljuk a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásának elősegítése, melyet képzésekkel valósítanak meg. Nyolcvan főt vonnak be, köztük olyanokat, akik a munkaerőpiac szempontjából hátrányos helyzetűnek minősülnek: elavult szakképesítéssel rendelkeznek, alacsony iskolai végzettségük van vagy legalább már 5 éve nem foglalkoztatottak tette hozzá a projektmenedzser.
A projekt megvalósítására Mindszenten kerül sor, de a kistérségből is vonnak be tagokat. A toborzás már elkezdődött és kiválasztási tervet készítenek el, ami alapján be lehet kerülni a programba, és akiket kiválasztanak, azoknak majd meg lesz adva, hogy milyen fejlesztésekre van szükségük.
A program szakképesítést nem nyújt, de felkészíti a tagokat arra, hogy el tudjanak helyezkedni, hiszen akiket kiválasztunk, ki vannak esve a munkarutinból tudtuk meg a menedzsertől, aki hozzátette, hogy a program ideje alatt tíz főnek biztosítanak állást két hónapra, munkakipróbálási ok címén.
A nyitórendezvényen fellépett az Amaro Suno autentikus folklór együttes, illetve Király Viktor a Megasztár 4 győztese.