17.29 38 közbeszerzési eljárást folytatott le 2010-ben a hódmezővásárhelyi önkormányzat, összesen 4,6 milliárd forint értékben tájékoztatott dr. Ambrus Norbert. A Jogi Iroda vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy 2 eset került a Közbeszerzési Döntőbizottság elé, de ezekben sem született elmarasztalás.
17.45 A Cittaslow mozgalom marketingtervéről szólva Mucsi László városfejlesztési irodavezető elmondta, hogy a helyi médiában való bemutatás mellett kulturális rendezvényeken is népszerűsíteni kívánják az élhetőbb városi életet előtérbe helyező nemzetközi mozgalmat, amelyhez Hódmezővásárhely is csatlakozott.
Benkő Zsolt képviselő javasolta, hogy a hagyományőrző civil szervezeteket is vonják be a mozgalomba.
-Hogyan egyeztethető össze a Cittaslow célkitűzéseivel, hogy a városközpontba multi cég épít áruházat? kérdezte Nagy-György Anna képviselő, aki tiltakozott a McDonald`s étterem építése ellen. Dr. Lázár János polgármester leszögezte, hogy nem épül a belvárosban nagyáruház, a McDonald`s-szel kapcsolatos napirendi pontot pedig levették a napirendről. (Információink szerint a város a McDonald`s a gyorsétteremlánc betelepülését az Egészséges Vásárhely Program támogatásától teszi függővé.) Dr. Havasi Katalin képviselő a téma kapcsán megjegyezte, hogy a mozgalom vezetői személyesen látogattak el a városba, és nagyon kedvezően értékelték a települést. Különösen tetszett nekik a kerékpárút hálózat kiépítettsége, a hagyományok őrzése és a modern technika életminőség-javító alkalmazása.
17.58 Hódmezővásárhely önkormányzata együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetemmel. Balázs József oktatási csoportvezető kifejtette, hogy a Varga Tamás Általános Iskolával és a Klauzál Gábor Általános Iskolával már fennálló kapcsolat kibővítésével lehetőség nyílik a Hódmezővásárhelyi modellt főiskolai és egyetemi hallgatókkal való megismertetésére, a későbbiekben a városi iskolák feladatkörének gyakorlóiskolai funkcióval bővítésére. Az együttműködés lehetőséget biztosít egy szoftveres teljesítménymérés és értékelés tesztelésére az oktatási intézményekben, tovább erősíti az Erzsébet Kórház oktató szerepét, az Emlékpont pedig az Állam és Jogtudományi Karon folyó képzésbe kapcsolódik be partnerként. A keretmegállapodást várhatóan február végén-március elején írják alá.
Kokovai Péter