16.03 Dr. Kószó Péter alpolgármester megnyitotta a közgyűlést.
16.04 Chappon Adrienn ügyvezető a HÓDFÓ Szociális Foglalkoztató éves tevékenységéről elmondta, hogy 3 millió forinttal túlteljesítették az előző évi eredményüket. Kiemelte, hogy 208 csökkent munkaképességű embert foglalkoztatnak különösebb önkormányzati támogatás nélkül. Hozzátette: nem csak 208 emberről van szó, hanem a családjaikról is. Ennek a bevételnek a kiesése kilátástalan helyzetbe sodorná őket jelentette ki.
16.23 Szabó Gáborné, az Aranyossy Ágoston Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó intézményvezetője szerint az óvoda és általános iskolát a félévi eredmények tükrében nyugodtan nevezhetjük jónak. Az iskola magatartás átlaga és szorgalmi átlaga is 4,3, csupán 1 tanulónak voltak igazolatlan hiányzásai, és nem volt szükség fegyelmező intézkedésekre. Minden 8. osztályos tanulónak van lehetősége a továbbtanulásra. A gyógypedagógiai intézmény munkájának nagyságrendjét jelzi, hogy a logopédiai tevékenység keretében 374, az utazó gyógypedagógia keretében pedig 312 főt látnak el. A nevelési tanácsadói funkció nemrég agresszív gyerekek számára indított csoporttal bővült. Dr. Kószó Péter alpolgármester kérdésére válaszolva Szabó Gáborné elmondta, hogy az óvoda és általános iskolába járók a Hódmezővásárhelyi Kistérségből valók, rajtuk kívül 13 autista gyerek jár az intézménybe, az ő esetükben nincs körzet szerinti korlátozás.
16.44 Szabó Gáborné egyenként is bemutatta az intézmény dolgozóit.
16.58 A képviselőtestület meghatározta a májusban tartandó közmeghallgatás témáit. Egyrészt a városi zöldterületek állapota, fejlesztése, másrészt a munkalehetőségek, a munkanélküliség, a bérek és a nyugdíjak állnak majd a középpontban.

Kokovai Péter