Thuswohl Jürgen misszionárius egy német misszió társaság tagja elmondta a kezdeményezés Angliából indult és a magyarországi programot a Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa honosította meg 2008-ban.
Mint mondta a házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, igyekezünk beszélni a házasság mindennapjairól, a valóságról, az örömökről és feszültségeiről. Igyekszünk bölcs tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat egyaránt, meg vagyunk győződve, hogy egy házasság csak Isten jelenlétével tud beteljesülni és sikerülni.
A megjelent híveket Nagy József köszöntötte majd Alex Kendy: `Szerelem Próba`-című amerikai filmet vetíttették le. A film egy fiatal házaspárról szól, akiknek a konfliktusa egyre elviselhetetlenebb szót szó követ végül közel voltak a váláshoz, de egy negyvenpontos jó tanácsot naponként és pontonként betartottak és végül minden nehézség és szorítás engedett a házasságot közösen meg tudták menteni.
A holnapi programról Thuswohl Jürgen elmondta egy vacsora, és vidám program várja azokat, akik ellátogatnak a Baptista Imaház termébe.