A célba érkezés pillanatai gyönyörűek voltak, hiszen már Diemába érve is fesztivállal fogadták a versenyzőket. A helyi lakosok tánccal, zenével, mindenféle finomsággal várták őket. Másnap reggel indultak tovább Bamakoba, ahol szintén hatalmas ünnepséget szerveztek, majd este záróbankettet tartottak a befutott versenyzőknek.

Hatalmas szegénységet láttunk tért át az adományok átadására Csikesz Péter. A végletek országa Mali. Ott értéke van még a használt strandpapucsnak is, így rettentő nagy örömmel fogadták az ajándékokat. Az adományok egy jó részét lepakolták Bamakoban. 200 kerékpár, szárazélelmiszer, tészták, ruhanemű, gyógyszer volt az adományokban. Ők maguk is átadták itt adományaikat, és Diemában már üresen adták át a szintén felajánlott mentőautót, amivel a 8998 kilométert megtették útjuk során.

Gondolkodás nélkül újra nekivágnék tette hozzá Csikesz Péter. Akár a következő alkalommal is indulnának. Mint mondta, ez autó kérdése. Hiszen igazán meg voltak elégedve a mentőautóval, de néhány élményből, látványból kizárta őket, hogy nem tudták megközelíteni a helyet

Megosztom!
|