Kedden román másodosztályú Timba Temesvár ellen győztes edzőmeccsel hangoltak a kék-sárgák a bajnokira. Utasiék ezúttal is remekül védekeztek, de most is rendkívül sok eladott labda jellemezte támadásaikat. A szombaton bokasérülést szenvedett Dan-Ioan Babut csak néhány percet játszott.

Nagyon jó felkészülési meccs volt, csapatunk remekül megoldotta a védekezést, így sikerült magabiztosan 72-58-ra nyerni. Továbbra is bosszantóan sok volt az eladott labda, aminek okát egyelőre nem tudjuk nyilatkozta dr. Elek András edző. Hozzátette: a hetedik helyezett Tiszaújváros otthonában mindenképpen győzni szeretnének, mivel már a rájátszásért folyik a harc.

A keleti csoport első öt helyezettje fej-fej mellet halad, nekünk három vereségünk van, viszont a mögöttünk lévő három csapatnak is mindössze négy, így nem engedhetünk meg magunknak még egy kecskemétihez hasonló botlást érvelt a szakember, aki szerint a vasárnapi kirándulás nem lesz sétagalopp. Következő ellenfelünk hazai pályán mindenkire veszélyes, emellett a 260 kilométer utazás is elég kimerítő lesz. Jó előjel viszont, hogy már mindenki egészséges és pályára is léphet holnap.