Bakó Mihályné az Ormos Ede és a Hódtó utca sarkán álló két nyárfát szeretné, ha másik fajtára cserélnék: a sudár fa nyáron szösszel árasztja el a környéket. A képviselő a városi főkertész felé továbbítja a kérést. Bakóné szólt a házak között futó utak rossz állapotáról, amelyről Hegedűs László, a városüzemeltetési csoport munkatársa elmondta: áprilisban indulnak az aszfaltkeverő üzemek, és igyekeznek a legtöbb útjavításhoz pályázati forrást is szerezni.

Kovács Mihály és felesége kérte, hogy a kutyafuttatót este tíz után zárják be, mivel ott a nyári éjszakákon fiatalok hangoskodnak, italoznak, és hajléktalanok is tanyát vernek. A Hódtói Sportcentrum szabadtéri pályáin hétvégente késő éjszakáig rúgják a bőrt, és többször előfordult, hogy fiatalok bemásztak a területre, és a kirepülő labda ablakot tört be, cserepet mozdított el.

Cseri Tamás válaszában elmondta: a kutyafuttató közterület, bezárására nincs lehetőség. Kovácséknak azt tanácsolta, hogy ha a fiatalok zajongása zavarja őket, forduljanak a rendőrséghez, mint azt ő maga is tette egy nyári estén, amikor nem tudtak pihenni a hangoskodóktól. A rendőrség akkor röviddel később ki is érkezett, és eljárt a fiatalokkal szemben. Azok, akik hangoskodnak, netán alkoholt fogyasztanak közterületen, bírságra számíthatnak.

Ádók János, a sportcentrumot is működtető HVSZ ZRt. igazgatótanácsénak elnöke elmondta: meg lehetne magasítani a kerítést, azon is átmásznának a fiatalok, és ő is a hatóság segítségül hívását ajánlotta.

Dúró Jánosné az Ormos Ede utca tízemeletes házában lakik. Arra panaszkodott, hogy túl nagy a jövés-menés a lépcsőházban, lakatostól kezdve pénzt gyűjtő aktivistáig sokan hívatlanul is bejutnak. Cseri Tamás válaszában elmondta: sokan postáskóddal jutnak be, de néhány perc várakozás után biztosan érkezik valaki, vagy épp elhagyja a lépcsőházat, és ritkán kérdezik meg, hogy a bejutni szándékozó kit is keres. Pedig ez is segítség lehet erre a gondra, és nem árt gyanús alakok érkezése esetén a rendőrság ingyenes számán bejelentést tenni.

Szabó Lászlóné a Kasza utcából jelezte, hogy a bérházakból sokan viszik a kutyájukat az utcájukba sétálni, azonban nem visznek magukkal zacskót a sétáltatás melléktermékének begyűjtéséhez. A fórumon elhangzott: a kutya gazdája köteles begyűjteni az eb piszkát, ha nem teszi, a közterület felügyelet eljárást indíthat ellene. Szabóné felvetette azt is, hogy a Bajza, a Püspök és a Bálint utcában parkoló autók miatt többször alakult ki balesetveszélyes helyzet. Dörmő Bettina, a terület körzeti megbízottja megígérte: gyakrabban fogják a környéket ellenőrizni.

Arnay