Gábor Viktor (kapus) és Sós Bence (középpályás) egy hetet töltött el a holland FC Twente csapatánál, akik a hétfői Sportturmix műsorunk vendégei voltak. A fiatalokat Apró Attila edző kísérte el, akinek köszönhetik, hogy kipróbálhatták magukat az első osztályú bajnok csapat, utánpótlás gárdáinál.

A tréner közel két éve van az egyesületnél, ahol elsődleges céljai között szerepel, hogy a Hódmezővásárhelyi FC felkerüljön a magyar, majd a világ futballtérképére, illetve, hogy piacképes játékosokat neveljenek ki.

Nos, úgy néz ki jó irányba halad mind a szakember, mind a HFC vezetősége, hiszen a fent említett két játékos mellett még két futballista van, aki bele került egy játékos megfigyelő hálózatba, de róluk még nem árult el semmit a tréner.
Továbbá az elmúlt hét elején a felnőtt gárda két meghatározó játékosát, Kökény Tamást és Varga Mátét, a magyar NB I. jelenlegi ezüstérmese, a Zalaegerszeg tesztelte, akiknek ugyan nem ajánlottak szerződést, de a nem állnak messzire ahhoz, hogy egyszer akár az élvonalba kerüljenek. Ez is azt mutatja, hogy kezd beérni az a precíz utánpótlás nevelő munka, melyet néhány éve kezdtek el a kék-sárgáknál.

De kanyarodjunk vissza a két próbajátékoshoz, akik Hollandiában jártak. Bencének adtak fél évet a Twente szakemberei, hogy kicsit erősödjön és majd a nyáron újabb öt napot tölt el kint. Viktornak nagyon jó adottságai vannak, hiszen alig múlt el 14 éves és közel két méter magas. Erre a hollandok is felfigyeltek, de a kora miatt még nem igazolhatják le.
A két fiatal nagyon boldog, de ez érhető is, hiszen a világ legjobbjai közé kerülhetnek. A műsorban mindketten megfogadták, hogy a jövőben még keményebben edzenek.

Bence elsődleges célja, hogy bekerüljön az NB III-as csapat kezdőjébe. Ehhez nagyon jól kezdte az évet, ugyanis a HFC hétvégi edzőmeccsén négy góllal vette ki a részét a 6-1-es győzelemből. Ha, így folytatja biztosan felfigyel rá Kandó edző is…