A Hódmezővásárhely Beavers Baseball és Softball Club egy új egyesület, ugyanis hivatalosan csak a héten alakulnak meg. Mindezek ellenére már négy hónapja együtt edzenek és készülnek a tavaszi rajtra, hiszen az NB III-ban indulnak majd, amely Magyarország legalacsonyabb Baseball bajnoksága tudtuk meg Mérnyei Pétertől, a gárda edzőjétől.

A Nagy Sportágválasztó volt a vízválasztó, hiszen akkor rengetegen érdeklődtek a baseball iránt, majd azt vettük észre, hogy itt az ország déli részén nincs klub, sőt nem is ismerik ezt a játékot, így aztán az elsődleges célunk, hogy megismertessük az emberekkel a baseballt folytatta a tréner.

Jelenleg hetente két alkalommal találkoznak a Szent István utcai iskola tornatermében, ahol hétfőn 16 óra 30 perctől, míg szerdán 18 óra 30-től kezdődnek az edzések, melyeken a lányok és a fiúk együtt tréningeznek.

Idén még csak felnőtt csapattal indulnak bajnokságban, de a nyáron szeretnének egy nagy áttörést, amikor baseball táborokat szerveznek majd, melyekre egyenesen Amerikából érkeznek edzők.

A pályájuk még nincs kész, de a Klauzál utca végén található volt játszóteret alakítják majd ki, amely területen jelenleg áll a belvíz. Nincs mese, tavaszra egy baseball pályát kell kialakítanunk arra a területre zárta Mérnyei Péter.