A pénteken piacra kerülő Hinter der Sonne – Lieder, die ich im Herzen trage (A nap mögött – dalok, miket a szívemben hordok) című lemez öt új dal mellett 16 már korábban megjelent, de kevésbé ismert dalt tartalmaz. Gott azokat az elfeledett dalokat szeretné újraéleszteni, amelyek sohasem váltak nagy slágerré, de a személyes kedvencei közé tartoznak.

A kedvenc dalok megkereséséhez lemezkiadó cégével Gott átkutattatta a prágai archívumot. Kiderült, sok elfeledett kedvenc csak vinilváltozatban létezik. Az albumon helyet kapott például Udo Jürgens Tausend Fenster (Ezer ablak) című balladája, amellyel Gott Ausztriát képviselte az 1968-as Eurovíziós fesztiválon – a szocialista Csehszlovákia nem volt tagja az Eurovíziónak. Ez a fellépés volt a “Kelet Sinatrájaként” emlegetett művész karrierjének első lépcsőfoka. Gott ezt követően számos felkérést és ajánlatot kapott Nyugat-Németországból.

Az albumon többnyire lendületes, táncolható dalok kaptak helyet, például a Du lebst nur einmal (Csak egyszer élsz) 1978-ból és a Maruschka 1979-ből. Az új lemez ötlete Florian Silbereisen televíziós műsorvezetőtől származik, akivel Gott februártól németországi turnéra indul: összesen 48 városba látogatnak el. “Egy ilyen turné előtt kell valaminek történnie: nem lehet egyszerűen csak elénekelni a régi dalokat” – véli az énekes.

Gott kifejtette: nem érzi magát túl öregnek az ilyen nagy projektekhez. “Karrierem még nem ért véget, még olyan sok megtapasztalandó dolgom van”. Gott Németország mellett igen népszerű Oroszországban és Lengyelországban, fellépett a híres New York-i Carnegie Hallban, és több alkalommal koncertezett Magyarországon is.

(MTI)