Az asztali számítógép és a notebook is valamilyen szintű kényszerhűtéssel rendelkezik, azaz ventilátor van benne, és a levegőt folyamatosan húzza magán keresztül. Ez porral jár, melyek lerakódnak a készülékben. A nagyobbik problémát az adja, hogy a notebookoknál is betapadhat a hűtőfelület, és megszűnik a hűtése, ez készülékkárosodáshoz vezethet. Fontos, hogy időnként takarítsuk ki, mert tönkremegy a készülékünk! hangsúlyozta Gyömrő-Molnár Imre.

Notebookoknál nagyon előnyös, hogy hozom-viszem. Ilyenkor óhatatlanul is rátesszük a takaróra, plédre, melynek a `szöszét` ugyanúgy beszívja a készülék. Célszerű elővenni a régi iskolai rajztáblánkat vagy valami kemény felületet, és alátenni tanácsolta az Origo Kft. ügyvezetője.

Tavasszal célszerű a készülékeket megnézetni, és kifújatni belőlük a port. Ezt végeztessük szakszervizben, mert hiába kapható különböző kategóriás sűrített spray, ha a nyíláson keresztül befújjuk a levegőt, le is törhetnek a ventillátor lapátjai, és ez sokkal súlyosabb problémát jelent: a készülék tönkre megy.

Az Origo Kft. fő tevékenysége a szerviz és hálózatok telepítése. Az üzlet megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Bajcsy-Zsilinszky utca 24. szám alatt. Érdeklődhet telefonon, a 62/244-272-es számon.