Ifjabb Cselőtei József, és felesége, Cselőteiné Dancsházi Krisztina örömmel vették a lehetőséget, hogy hétvégenként korcsolyázni tanulhatnak a gyerekek. A kisebbik, az ötéves Lacika ebben a szezonban húzott először korcsolyát, de már stabilan áll a jégen, míg nővére, Julika már kész balerina mondja a büszke édesapa.

Az oktatás során a gyerekekkel a keretek segítségével elérjük, hogy biztonságban érezzék magukat a jégen, és ha már ezt elértük, már könnyen megy minden – állítja Georgita Zsófia, aki édesapjával, Georgita Péter Pállal, az egykor profi jégkorongozóval oktatja a kicsiket minden szombat és vasárnap délelőtt. A téli szünetben minden délelőtt a pályán voltak, és Zsófi úgy látja, hogy a szülők elégedettek a harmadik éve folyó oktatással.

Korábban a szülők kérték ezt a lehetőséget, hiszen nem tudták a gyerekeket biztonságban, amikor a nagyokkal együtt mehettek csak a pályára a gyerekek. Miután stabilan állnak a gyerekek a jégen, megtanulnak elindulni, egyenesen haladni, kanyarodni, megállni, koszorúzni és hátra felé haladni, így minden olyan figurát elsajátíthatnak, amit a nagyok tudnak. Zsófi állítja: most csodálatos a jég, most érdemes meglátogatni a jégpályát, minden korosztálynak.

Cselőtei József és felesége a pálya széléről figyelte a két gyermeket. József magára nézve tart a korcsolyázás veszélyeitől, egy felnőtt magasságából nagyobbat lehet esni állítja. Lacika éa Julika viszont bátran hasítja a jeget, Julika elmondta: sokszor elesett már, de ez nem zavarja, felkel, és folytatja a siklást.

Arnay