Miniszteri biztossá nevezte ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Kis Norbert Józsefet, akinek feladata a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alapításáról szóló kormányhatározat végrehajtásának tárcaközi koordinálása, illetve az átalakulással kapcsolatos ügyek egyeztetésére létrejött tárcaközi munkacsoport vezetése.

A Hivatalos Értesítő pénteki számában megjelent miniszteri utasítás szerint Kis Norbert József – aki a Nemzeti Közigazgatási Intézet főigazgatója – január 1-jétől június 30-ig tölti be a miniszteri biztosi posztot.

A felsőfokú közszolgálati szakemberképzés bázisintézménye, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem – amely egy egyetem, egy főiskola és egy egyetemi kar egyesülésével jön létre – 2012. január 1-jén kezdheti meg működését.

A kabinet a honvédelmi és katonai felsőoktatást végző Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a rendvédelmi és rendészeti felsőoktatást képviselő Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemtől különváló, a közigazgatási felsőoktatást alaptevékenységként folytató Közigazgatás-tudományi Kar egyesülésével rendelte el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrehozását.Forrás: MTI