Több mint három órán át ülésezett kedden délután a mindszenti grémium, akik az Önkormányzat anyagi helyzetéről tárgyaltak. A keddi zárt ülést is azért hívták össze, hogy meghatározzák azokat a programpontokat, amelyek mentén a költségvetést állítják majd össze, ugyanis ennek február 15-ig kész kell lennie.

Az előzetesen összeállított, az elmúlt év feladatain alapuló és az inflációt figyelembe vevő költségvetés tervezet arról szólt, hogy 220 millió forintos hiány van az idei gazdálkodásban fogalmazott Zsótér Károly polgármester, aki hozzátette: `egy konszolidációs tervet állítunk össze és február 15-re egy olyan költségvetést teszünk az asztalra a képviselőkkel, amely fenntartható működést biztosít Mindszenten és már nem tartalmazza azokat az elemeket, amitől ilyen magas hiány keletkezett`.

Nincs Mindszenten csődbiztos és úgy gondolom, hogy ha mindenki megfelelően elvégzi a munkáját, akkor nem is lesz jelentette ki Zsótér, akivel közösen a testület február 15-ig szinte kétnaponta ülésezik majd. A legfontosabb céljuk, hogy a 200 millió forintos hiányt 100 millió alá szorítsák. A jelenlegi 46 milliós adósságot a közüzemi számlák és az élelmiszer beszállítói teszik ki – zárta a polgármester.