A kertvárosias, egyébként ápolt területen fekvő gyűjtősziget mellé – amelyet egyszer már felszámoltak, de az itt lakók kezdeményezésére visszaállítottak -, nagy mennyiségben zöld hulladékot is hordtak az utca lakói, amely csak a rendetlenséget növeli, holott a zacskóba gyűjtött leveleket, levágott füvet, vagy a lemetszett, és összekötegelt gallyakat A. S. A. minden ház elől minden ürítés alkalmával díjmentesen elszállítja a kukák mellől. A képviselő szerint a megoldást az jelentené, ha itt is a más városrészekben alkalmazott szelektív gyűjtésre állnának át, azaz a lakók az A. S. A.-tól ingyenesen megkapott fóliában egy hónapon át otthonaikban gyűjthetnék az összepréselt a PET palackokat és a papírhulladékot, amely csomagot a hónap utolsó gyűjtőnapján a köztisztasági cég elszállítana.

A Délibáb utcában lakó Bíró Jánost zavarja a hétvégén az ipari parkból érkező vegyszerszag és az akkor is folyó munka hangja, és úgy látja, túl magasra töltötték fel a töltésen túli területet. A képviselő elmondta: az ipari parkba betelepült cégek számos szakhatósági engedély megszerzése után kezdhették meg a munkát, és ha konkrét kifogás érkezik a hivatalba, azt kivizsgálják. Egyúttal megkérte a fórumon részt vevő Ékes József városüzemeltetési csoportvezetőt, hogy ellenőrizzék a terület feltöltöttségének mértékét. Molnárné Kecskeméti Rita rövidesen sorra kerülő, újvárosi fórumára meghívja az ipari park ügyvezetőjét, hogy tájékoztassa a lakókat a parkban folyó tevékenységről.

A Hódtó utca 10-ben lakó Zelenovszy András úgy látja, hogy a tízemeletes ház lépcsőházában alkalmazott világítás túl sok energiát fogyaszt, a képviselőhöz fordult: hogyan lehetne ezeket kisebb teljesítményűre cserélni. Molnárné Kecskeméti Rita javasolta: forduljanak a társasház közös képviselőjéhez, vagy vessék fel ezt a lakógyűlésen, ez ugyanis a társasház belügye. Azt azonban hasznosnak nevezte, ha energiatakarékos égőket alkalmaznának.

Bakos Andrásnak Sarkalyban van földterülete, azonban az oda vezető út az év jelentős részén nem járható. A képviselő elmondta: a külterületi utak javítására csak pályázati forrásból adódhat lehetőség, azonban az elsőbbség a belterület útjait illeti, amelyek jelentős károsodást szenvedtek ezen a téren.

Arnay

Megosztom! |