Az origo három readerről tud: Divinyi Réka forgatókönyvíró, aki többek közt a Szabadság, szerelem és a Csak szex és más semmi társírója volt, Hegedűs Bálint (Mázli) forgatókönyvíró és Lovas Balázs (Született lúzer, Konyec) forgatókönyvíró. Andy Vajna munkáját segíti majd Havas Ágnes filmes szakember is, aki többek közt a Valami Amerika-filmek egyik producere volt.

A magyar filmek állami támogatásáról eddig döntő fő szervezet, az MMKA költségvetésének idei drasztikus csökkentése óta nem érkezett hivatalos információ arról, hogy hogyan történik a jövőben a filmek állami támogatása.

Andy Vajnát az origo is megkereste kérdéseivel, de sajtóirodája tájékoztatása szerint az új kormánybiztos egyelőre nem ad interjút a sajtó képviselőinek. Vajna közleményt adott ki, mely szerint a filmszakma helyzetének átfogó felmérése után “a szakma teljes körű megújítása” lesz a feladata.

Az origo forrása szerint az átmeneti helyzetben még informálisan zajlanak a folyamatok. Aki jobban értesült, már el is küldte Andy Vajnának a filmtervét, már állnak a forgatókönyvek az asztalán. Forrásuk úgy tudja, Vajna már több rendezőt be is hívott magához elbeszélgetésre.

forrás: origo.hu